BilgiCity Paylasim Platformu
BilgiCity Paylasim Platformu
BilgiCity Paylasim Platformu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BilgiCity Paylasim Platformu

Hoşgeldiniz, Misafir.
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 0
Son Üyemiz: avar38


 

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 lozan barıs antlasması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ibogarcia
Admin
Admin
ibogarcia


Mesaj Sayısı : 282
Yaş : 35
Nerden : izmir
Tuttuğu Takım : lozan barıs antlasması 1444kz4
Tecrübe :
lozan barıs antlasması Left_bar_bleue100 / 100100 / 100lozan barıs antlasması Right_bar_bleue

Aktiflik :
lozan barıs antlasması Left_bar_bleue100 / 100100 / 100lozan barıs antlasması Right_bar_bleue

Ruh Hali : lozan barıs antlasması Asikez6
Reputation : 1
Kayıt tarihi : 04/11/08

lozan barıs antlasması Empty
MesajKonu: lozan barıs antlasması   lozan barıs antlasması Icon_minitimeC.tesi Kas. 08, 2008 6:20 pm

Yeni Türkiye Cumhuriyeti’ninlozan barıs antlasması Virgul milletlerarası planda resmen tanındığı antlaşma.
24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre’nin Lausanne (Lozan) şehrindelozan barıs antlasması Virgul Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle İngilterelozan barıs antlasması Virgul Fransalozan barıs antlasması Virgul İtalyalozan barıs antlasması Virgul Japonyalozan barıs antlasması Virgul Yunanistanlozan barıs antlasması Virgul Romanyalozan barıs antlasması Virgul Bulgaristanlozan barıs antlasması Virgul Portekizlozan barıs antlasması Virgul Belçikalozan barıs antlasması Virgul Rusyalozan barıs antlasması Virgul Yugoslavya temsilcileri tarafındanlozan barıs antlasması Virgul Lozan Üniversitesi salonunda imzalandı.
Osmanlı Devleti'ni yıkıplozan barıs antlasması Virgul topraklarının paylaşılması için çıkartılan Birinci Dünya Savaşı (1914-1918) sonunda başlatılan Türk İstiklâl Harbinden sonralozan barıs antlasması Virgul işgalci devletler ile 11 Ekim 1922 tarihinde Mudanya Mütarekesi (ateşkesi) imzalanmıştı. İşgalci devletler ile kesin bir antlaşma yapılması içinlozan barıs antlasması Virgul Türkiyelozan barıs antlasması Virgul 4 Ekim 1922 tarihindeki notasıylalozan barıs antlasması Virgul görüşmelerin İzmir’de başlatılmasını istedi. İşgalci devletlerlozan barıs antlasması Virgul İzmir’de Yunan mezalim ve tahribatını görmezlikten gelmek içinlozan barıs antlasması Virgul İsviçre’nin Lausanne şehrini tercih etti. Konferansın 13 Kasım 1922’de başlayacağını ilan ediplozan barıs antlasması Virgul Türkiye’de iki hükümet olduğu telakkisiylelozan barıs antlasması Virgul görüşmelere katılması için Ankara’daki Türkiye Büyük Millet Meclisi ve İstanbul’daki Osmanlı Sultanı Altıncı Mehmed Hana (Sultan Vahideddin Han) müracaat ettiler. TBMMlozan barıs antlasması Virgul bu duruma son vermek içinlozan barıs antlasması Virgul 1 Kasım 1922 günü çıkarılan iki maddelik bir kanunlalozan barıs antlasması Virgul Saltanat ve Osmanlı Hükümetininlozan barıs antlasması Virgul 16 Mart 1920’de İstanbul’un İtilâf devletlerince resmen işgalinden itibaren kaldırıldığını kabul ve ilan etti. 600 yıldan fazla hükümran olan Osmanlı Hânedânına son verilereklozan barıs antlasması Virgul Lozan Konferansına TBMM hükümetilozan barıs antlasması Virgul tek başına katıldı.
13 Kasım 1922’de başlayacağı ilan edilen konferanslozan barıs antlasması Virgul 20 Kasım'da başlatıldı. Lozan Konferansında TBMM’nilozan barıs antlasması Virgul Hâriciye Vekili (Dışişleri Bakanı) ve Edirne Mebusu İsmet Paşa (İnönü) başmurahhaslığındalozan barıs antlasması Virgul Sıhhiye Vekili (Sağlık Bakanı) ve Sinop Mebusu Dr. Rıza Nurlozan barıs antlasması Virgul Trabzon Mebusu Hasan Bey (Saka) murahhaslarlozan barıs antlasması Virgul yirmi dört müşavirlozan barıs antlasması Virgul sekiz kâtiplozan barıs antlasması Virgul bir mütercimlozan barıs antlasması Virgul gazeteciler ve askerlerden meydana gelen heyetle temsil etti. İngiltere heyetini İstanbul fevkalâde komiseri Sir Horas Rumbolt ve Musul Petrol İşletmesi Şirketinin idare heyeti başkanı Lord Curzon; Fransa adına Şark Fevkalade Komiseri General Pelle; İtalya’yı İstanbul Fevkalade Komiseri Marki Camille Garoni ve Sezar Montanya; Japonya’yı Roma Büyükelçisi Baron Hayaşilozan barıs antlasması Virgul Baron Uçiyai; Yunanistan’ı Elefteryos K. Venizelos ve Demeter Kaklamanos; Romanya’yı Konstantin Dimondylozan barıs antlasması Virgul Konstantin Konseska; Sırp-Hırvat-Sloven Krallığını Dr. Milotin Yuvanoviç; Bulgaristan’ı Bogdan Morfotlozan barıs antlasması Virgul Dimitri Stancioflozan barıs antlasması Virgul M.Stambulhulozan barıs antlasması Virgul M.Kinstantoderof; Rusya adına M.Çiçerinlozan barıs antlasması Virgul M.Rekefski ve M. Medivani; Portekiz’i M. M. Pereyre; Belçika’yı M. Beletzer ve Amerikan müşahitlerinden M. Caylndlozan barıs antlasması Virgul M. Gru ve Amiral Bristol temsil ediplozan barıs antlasması Virgul katıldılar. Konferansalozan barıs antlasması Virgul ev sahibi olaraklozan barıs antlasması Virgul İsviçre Cumhurbaşkanı Hablozan barıs antlasması Virgul başkanlık yaptı. 21 Kasım 1922’delozan barıs antlasması Virgul konferansta görüşülecek meseleler için komisyonlar kuruldu. Askerî ve Arazi Komisyonu Başkanlığına Lord Curzon; Azınlıklar ve Yabancılar Komisyonu Başkanlığına Marki Garroni; Malî ve İktisadî Komisyon Başkanlığına Fransa temsilcisi M. Barriere seçildiler.
TBMM’nin Lozan Konferansındaki programılozan barıs antlasması Virgul 28 Ocak 1920 günülozan barıs antlasması Virgul son Osmanlı Mebuslar Meclisi'nin kabul ettiği Misak-ı Millî (Millî And) hükümleriydi. Bu hükümler şunları ihtiva ediyordu: 1) Musullozan barıs antlasması Virgul Kerkük ve Süleymaniye ilelozan barıs antlasması Virgul 2) Batı Trakya’nın Anavatan’a katılması; 3) Kapitülasyonların kaldırılması; 4) Azınlıklara üstün haklar verilmemesi; 5) Boğazlar ile İstanbul’un emniyetinin sağlanıplozan barıs antlasması Virgul bütünüyle hakimiyetimizde kalması.
Görüşmelerlozan barıs antlasması Virgul ilk hafta dostça geçti. İkinci haftalozan barıs antlasması Virgul devlet borçlarılozan barıs antlasması Virgul kapitülasyonlozan barıs antlasması Virgul Musul vilayeti ve İstanbul’un boşaltılması meselelerindelozan barıs antlasması Virgul anlaşmazlık çıktı. TBMM heyetinelozan barıs antlasması Virgul İngiltere Murahhası Lord Curzon ve Yunanistan Murahhası Elefteriyos Venizeloslozan barıs antlasması Virgul çok zorluk çıkardılar. 4 Şubat 1923 tarihinde görüşmeler kesilereklozan barıs antlasması Virgul heyetler geri döndüler.
20 Kasım 1922 - 4 Şubat 1923 tarihleri arasında devam eden Birinci Lozan Konferansındalozan barıs antlasması Virgul 30 Ocak 1923’te Türkiye ile Yunanistan arasında “Esirlerin Değiştirilmesi” hakkında mukavele imzalandı.
Birinci Lozan Konferansında; 1) Edirne’nin İstasyon Mahallesi Karaağaçlozan barıs antlasması Virgul Yunanlılara bırakıldı. 2) Karadeniz’den Akdeniz’e kadar Türkiye ile Bulgaristan ve Yunan hudutlarılozan barıs antlasması Virgul askersiz hâle konuldu. 3) Türkiye-Irak hududunun tespitilozan barıs antlasması Virgul Milletler Cemiyeti kararına bırakıldı. 4) Türkiye’ye verilen İmroz (Gökçeada) ve Bozcaada ilelozan barıs antlasması Virgul Yunanistan’da kalan Limnilozan barıs antlasması Virgul Midillilozan barıs antlasması Virgul Nikarkaryalozan barıs antlasması Virgul Sakızlozan barıs antlasması Virgul Sisam adalarının askersizleşmesi kararı verildi. 5) Rodos ve Oniki Ada’nın İtalya’ya bırakılması kabul edildi. 6) İstanbul ve Çanakkale boğazlarının iki yakasından on beşer kilometre derinliğindeki bölgelerin askersiz olması; Trakya’daki 8000 kişilik Türk jandarma sayısının 5000’e indirilmesi kararlaştırıldı. 7) İstanbul’da 12.000 asker bulunduracak olan Türkiye’nin; Boğazlar Komisyonuna başkanlık etmesi ve boğazlardan geçişin serbest bırakılması kararlaştırıldı. Cool Kapitülasyonların kaldırılmasına karar verildi. 9) Azınlıklara verilen haklarılozan barıs antlasması Virgul Türkiye’ninlozan barıs antlasması Virgul Milletler Cemiyeti kefaletinde tanıması kararlaştırıldı. 10) Borçlar meselesinde Türkiye’ninlozan barıs antlasması Virgul hissesine düşen onbeş milyon altın lirayılozan barıs antlasması Virgul otuz yedi yıl içinde ödemesine karar verildi. 11) Yunanistan’dan hiçbir harp tazminatı istenmemesilozan barıs antlasması Virgul karara bağlandı.
4 Şubat 1923’te kesilen görüşmelerlozan barıs antlasması Virgul İngiltere ve Fransa’daki asker ailelerinin tesiriyle meydana gelen umumî efkârın (kamuoyunun) arzusu üzerinelozan barıs antlasması Virgul TBMM murahhasları Lozan’a davet edilereklozan barıs antlasması Virgul yeniden başlatıldı. 23 Nisan 1923’te başlayan ve 23 Temmuz’a kadar üç ay süren İkinci Lozan Konferansında; TBMM murahhasları aynı kalmasına rağmen müşavir heyetinde değişmeler oldu. İngiltere ve İtalya başmurahhasları değişiplozan barıs antlasması Virgul ABD delozan barıs antlasması Virgul bir murahhas gönderdi.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
lozan barıs antlasması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İnönü'de barış!

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
BilgiCity Paylasim Platformu :: Kültür - Sanat - Tarih - Eğitim :: Türk ve Dünya Tarihi-
Buraya geçin: